Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Je zvláštní, že byste chtěla školství dle svých představ pro všechny děti, tzn. i pro ty moje. Vy si pro své chtějte, co chcete, pro své si vyberu (spolu s nimi) sama.

0 0
možnosti

v kostce: chceme návrat totáče. no třeba se to podaří, ale já doufám, že ne.

1 0
možnosti

A nebylo by jednodušší udělat rovnou stejné všechny děti? Prostě vytvořit takový jeden klon a ten rovnou dodávat do rodin? Já bych nezůstával jen u stejných škol, stejných osnov, stejných kalhotek či trenclí, šel bych dál. Když zglajchšaltovat, tak zglajchšaltovat!

1 0
možnosti
Foto

Paní Ortová,

myslím, že by stálo za to, dát dohromady nějakou petici konzervativního rodiče. Dnes vzdělávání bohužel vypadá tak, že do něj nejvíce krafou ti, kteří mají nejvíce času na krafání a podle toho to také vypadá - různí Eduíni, ČOSIV a mraky dalších. Novináři, se svým vzděláním, které je založené na tom, že neobsahuje žádnou odbornost, pochopitelně těmto lidem, kteří mají ke všemu co říct, dávají sluchu - jednak je to snadné, jednak mají vždy čas a jsou po ruce a jednak to konvenuje jejich "umělecko-literárnímu" pohledu na svět. Navrhoval bych se někdy sejít, třeba i ve větším počtu lidí a vytvořit protiváhu těm často až levicovým ultraliberálům. Nezakládal bych žádný spolek - už je přespolkováno, ale ta petice by se mi líbila.

Souhlasím snad až na jeden bod úplně se vším do puntíku.

0 0
možnosti

Vidím to obdobně jako Sylva Šporková. S řadou věcí souhlasím, ten bod o jednotných osnovách a tom, že každá škola musí být stejná, nevidím jako šťastný. Tam bych to viděl tak, ať klidně vedle sebe fungují školy konzervativní i liberální, více inkluzivní i méně neinkluzivní, založené na různých metodách, pokud o ně bude zájem, atd.

Přijde mi lepší, aby se ukázalo, který přístup je lepší, přirozenou konkurencí přístupů (nejsme Sibiř či sever Kanady, takže problém s dojezdovostí tu není) a ne nějakým "centrální plánováním" a aby i různé alternativní skupiny měli možnost seberealizace.

0 0
možnosti

Souhlas se vším - kromě jediného bodu, a tím jsou jednotné osnovy a zpsůsob vzdělávání. Zkuste si zamyslet nad tím, že vy požadujete pro své děti něco, co považujete za nejlepší a nejrozumnější - ovšem lidé nejsou stejní a proto jiní rodiče považují na nejlepší a nejrozumněchcete požadovat něco pro své děti, musíte zároveň uznávat možnost, aby i oni vyžadovali pro jejich děti něco jiného - a proto nemohou existovat pouze jednotné osnovy a jednotné učebnice (tedy alespoň ve svobodné, netotalitní společnosti)

2 0
možnosti

G67e54o35r93g65e 44H70o84l16y

28. 1. 2019 15:45

Souhlasim s Vasim blogem, mel jsem stesti, ze jsem zacal chodit do skoly v 1949 a mel vetsinu ucitelu z te starsi generace, ktere uceni bavilo a neco nas naucili; od 1968 ziji v Kanade, mame 3 deti, prozili jsme ten skolni system zde, ktery neni idealni...zde je link na par zajimavosti ze zdejsiho skolstvi:

https://www.ctvnews.ca/hot-topics/Tags/Education

0 0
možnosti

Ovsem ti ucitele starsi generace dlouho nevydrzeli. Kazdy skolni rok prichazeli jini, uvedomelejsi.

0 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS