Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LH

To jsem z toho srna/jelen.....

1 0
možnosti
Foto

K tématu bych měl ještě následující odkaz:

Martin Prášek: „Příště bude Akademie Věd vystavovat vagíny a krvavé vložky“ (13. 11. 2015) — http://prasek.blog.idnes.cz/c/483039/priste-bude-akademie-ved-vystavovat-vaginy-a-krvave-vlozky.html

Z předlouhého článku si dovolím kratince citovat:

----

„Za trochu lásky šel bych světa kraj, / šel s hlavou odkrytou a šel bych bosý, / šel v lednu – ale v duši věčný máj, / šel vichřicí – však slyšel zpívat kosy, / šel pouští – a měl v srdci perly rosy. / Za trochu lásky šel bych světa kraj, / jak ten, kdo zpívá u dveří a prosí. — Muž, Básník —

... je sžírán pocitem viny a studu, strachem a nejistotou; je plně zaměstnán - má-li to štěstí - dosahováním svých sotva znatelných fyzických pocitů, nicméně je posedlý šoustáním; přeplaval by řeku blití a slezl horu sraček, kdyby věděl, že na něj čeká vstřícně naladěná číča. Klidně ošoustá i ženu, kterou pohrdá, kdekterou kolozubou ježibabu, ba co víc: je ochoten za požitek zaplatit. — Žena, Feministka—

Autorem první ukázky je Jaroslav Vrchlický (Okna v bouři), druhou má na svědomí radikální feministka Valerie Solanas (Scum manifesto)“

KONEC CITACE

Vzhledem k tomu, že text obsahuje vulgarismy, je docela možné, že bude můj příspěvek odstraněn; doufám však v inteligenci toho, kdo to bude posuzovat, protože jde výhradně o citace blogového článku, který je zde na Idnes veřejně dostupný. THE ENDIARON

4 0
možnosti
Foto

Dobrý den, děkuji Vám. Oba odstavce jsou veliká síla každý jinak, sílu ještě násobí jejich kontrast. Vůbec nechápu, proč má někdo zapotřebí psát takhle o mužích (či o ženách), proč tolik zloby, pohrdání, posměchu. Miluje vůbec Valerie Solanas?

1 0
možnosti
Foto

1) K femininním tvarům slova psychiatr (psychiatra, psychiatrička) bych přidal ještě jedne, už jsem se s ním setkal: psychiatryně. Oproti tomu jsem se ještě nesetkal s psychiatrou, dost psycho. ;-)

2) Na ÚPMD zřejmě nedojde, protože toto „korektní“ vyjadřování vyžadují výhradně feministky; maskulinistům je to šumák.

3) Maskulinní tvar duly by mohl být pandulák (pan dulák) ;-)

4) Švejkyně je ovšem obzvláště vypečená, děkuji! ;-)

5) Válka a válek (válec?) s mloky a mločicemi

2 0
možnosti
Foto

Jeden z diskutujících pod článkem na podobné téma v Respektu se domníval, že pediatrička je název pro dětské nátělníky, to mě fakt rozesmálo.

3 0
možnosti
JC

Zkuste si takto upravit třeba Ústavu.

To budete teprve koukat, jaký to děs.

1 0
možnosti
Foto

Básník Jiří Oulík na to šel jinak, a vymyslel naprosto genderově vyváženou nadávku PIRÁK. A to už v letech sedmdesátých.

2 0
možnosti
Foto

Dobrý den, pirák je dobrý. Řekněte mi ale, pirák harašil nebo pirák harašila?

0 0
možnosti
JT

Muzsky tvar slova sestra (podle vzoru zena) neni brat, ale sestr (podle vzoru pan). Obdobne zenskou formou slova bratr je bratryne.

4 0
možnosti
Foto

Díky, máte pravdu. V případě zdravotních sester jsem vycházela z již používaného (i když zatím nepříliš rozšířeného) "zdravotní bratr".

1 0
možnosti
OK

Chybí mi tam funebračky, zednice (pozor, je tam e, ne a), varhanářky, dirigentky, knězky (pozor, není tam ž), hlídačky, kasařky, kopáčky, dřevorubkyně, hajné, myslivkyně, zřízenkyně, pinglyně, topičky, kropičky, bavičky (zase pozor na v), komičky, rasky (pohodné), ponocné, v pohádkách je nedostatek hloupých Janiček, Krakonošek, Luciferek, loupežnic (eventuálně lapkyň), uhlířek, Bab Vševědkyň, rytířek, podkonic či hvězdářek. A určitě by neškodilo mít také ženišky, synky(ně), strýčkyně, bratránkyně, případně v poli by mohla stát strašákyně.

6 0
možnosti
TD

Pinglyně už existují, říká se jim servírky. Tady právě panuje diskriminace jiného druhu, protože zatímco muž - pingl si může časem polepšit a stát se vrchním, tak žena v pohostinství je stále odsouzena k podřadné roli servírky (čili služky).

Zde je třeba jednak zavést ženský ekvivalent vrchního - "paní vrchní" (s potenciálem zlidovění v podobě zkrácené verze "pavrchní") a jednak nastolit rovnost nižších šarží - zrušit nečesky znějící slovo pingl a nahradit ho rovnostářským novotvarem "servír".

5 0
možnosti
JN

J89i35ř67í 17N77o97s90e52k

5. 1. 2016 12:58

To jsem z toho jelen/laň!!

4 0
možnosti
Foto

Špatně! Jelenice nebo laňák.

2 0
možnosti
VM

Laďko karma.

Ale musím vám vytknout nedůslednost, i vy jste genderově diskriminační. Proč?

Vy:Ovčáci a ovčačky, čtveráci a čtveračky, vy jste našivičku, i tu čočovičku vypásli/y.

Správně:Ovčáci a ovčačky, čtveráci a čtveračky, vy jstenaši/našeho vičku/a, i tu čočovičku/čočovíčka. vypásli/y

Vy: Skákal/a pes/fena přes oves, přes zelenou louku. Šel/šla za ním/nímyslivec/myslivkyně, péro na klobouku.

Správně:Skákal/a pes/fena přes oves, přes zelenýho/zelenou louka/u.Šel/šla za ním/nímyslivec/myslivkyně, péro/péru naklobouku/klobouci.

;-D;-D;-DR^!!

6 0
možnosti
VM

Pardon, ještě oves/ovsu.;-D

2 0
možnosti
  • Počet článků 21
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2632x
Máma 4 dětí vstřebávající život v severočeské pidiobci obklopené nádhernou krajinou bývalých Sudet.

 

Seznam rubrik