Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BK

Nejnověji bychom mohli přidat povinný poslední rok ve školce. Některé děti je třeba socializovat, tak to rozkážeme všem povinně.

1 0
možnosti
Foto

Ano, poslední rok školky je dalším přírůstkem, o něm jsem psala již ve svém prvním blogu, viz http://ortova.blog.idnes.cz/c/457979/povinny-posledni-rok-skolky-sileny-sen-z-orwella.html . Děkuji Vám.

1 0
možnosti
JH

Vážená paní autorko, vy byste snad chtěla, aby si každý dělal, co chce.

K čemu bychom potom ten stát měli?

Prosím neodpovídejte; já to také vím.

0 0
možnosti
JK

Myslím, že reagujete na úplně jiný blog. ;-)

0 0
možnosti
KT

Není co dodat, snad jen to, že si to patrně většina přeje, jinak si to nedovedu vysvětlit. Nebo je většina mentálně zaostalá, protože si neuvědomuje důsledky.

0 0
možnosti
Foto

Dobrý den, děkuji. Obávám se, že je to lidem buď jedno, nebo nevěří, že mohou něco změnit, nebo, jak píšete, nedomyslí důsledky své pasivity. A prostor pro bujení státu je tu.

0 0
možnosti
FS

Prosím, v naší současné "demokracii" , prosím, nenadávejte na stát jako takový, na instituci. Je nutná z mnoha důvodů... Ale nadávejte na stádo poslanců, kteří jsou z velké části hlupáci bažící po svém znovuzvolení. A dále nadávejte na lidi ve státních institucích, kteří se drží dobrého bydla zuby nehty a pro toto potřebují stálý nárůst byrokracie. Tedy všechno je v lidech, z nichž dobrou polovinu těch nejvlivnějších, si volíme sami! Dám příklad: kolik líbivých hovadin už vymyslet takový pan senátor Škromach a přesto má stále silnou podporu z rodného Rohatce, Hodonína a okolí. Jak velkou podporu má ze svého okolí pan "kancléř" Mynář, i když je ve funkci protiprávně (nemá prověrky, měl by být ve funkci až je získá a ne je získavat dodatečně. Asi jako pilot či chirurg nemůžou vykonávat povolání s tím, že si zkoušky dodělají). Atd. atd. atd.....

0 1
možnosti
Foto

Dobrý den, děkuji. Ještě bych žádoucí reakci posunula o kousek dál s tím, že nadávat nemá smysl, ale, jak sám naznačujete výše, nevolit si takové zástupce. A apelovat na poslance, psát články, podepisovat petice, spojit se s novináři a oborovými asociacemi, založit vlivovou skupinu...zkrátka využívat všech dostupných forem, které poskytuje demokratický stát, abychom dali jasně a kultivovaně najevo, co se nám nelíbí a o čem je zapotřebí nechat proběhnout celospolečenskou diskusi a brát zřetel na její vyznění. Nejhorší je totiž nadávat a jinak nic nedělat.

0 0
možnosti
JK

Karma.  Mluvíte mi z duše. :-)

Jen na okraj:  U nás téměř všichni rodiče žáků z praktické školy jsou proti zrušení.  V zájmu svých dětí.

0 0
možnosti
Foto

Díky. Také znám pár rodičů žáků praktických škol a jejich zrušení se obávají. Bohužel netvoří žádnou organizovanou skupinu, nemají zřejmě přístup k paní ministryni a jejich hlas tak není slyšet. A zabránění nedomyšlenému kroku, jakým zrušení praktických škol je, bohužel zatím nestačí ani petice a dopisy adresované ministrům školství (toto téma už přežívá minimálně 3. ministra) podepsané desítkami tisíc rodičů a odborné veřejnosti. Jen neumím zjistit, kdo stojí na druhé straně - na čí návrh tato novela vznikla, kdo ji hájí, kdo je mediální tváří.

0 0
možnosti
VM

Naprostý souhlas. V jednu chvíli dějin se blýskla naděje, pak přiše postkomunistický paskvil a experiment Klauze no  a nakonec patokracie, velici podobná té komunistické diktatuře. Volič není nic. Nerozhodují ani politici. Jen praktikují diktát Bruselu a Waschingtonu

0 1
možnosti
Foto

Dobrý den, děkuji. Zatím nechci souhlasit s tvrzením, že volič není nic a na přístupu ČR k běžencům je vidět, že "diktát Bruselu" je jen floskule a s realitou nemusí mít nic společného. Nevzdávejte to, v Evropské unii jsme dobrovolně a jaké postavení tam máme, záleží zase hodně na schopnostech našich reprezentantů. Nejsme obětí Bruselu, Washingtonu ani Moskvy. Naštestí máme spoustu prostředků, jakými se bránit před nedomyšlenými kroky zákonodárců na evropské i místní úrovni, jen je dobře znát a naučit se je využívat.

0 0
možnosti
PV

Mate naprostou pravdu a karmu.Popsala jste nektere z duvodu ktere me vyhnaly z republiky.

2 0
možnosti

Naprosto správně R^

0 0
možnosti

Karma s hvězdičkou! 

Ta buzerace státu překračuje to, co si dovolili komunisté.

Nejvyšší čas vypadnout i z EU.

Teď, jak slyším ministra životního prostředí, tak nám ještě polezou do kamen v domácnostech!R^

4 0
možnosti
MP

karma karmoucí :-)R^

3 0
možnosti
  • Počet článků 21
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2632x
Máma 4 dětí vstřebávající život v severočeské pidiobci obklopené nádhernou krajinou bývalých Sudet.

 

Seznam rubrik