Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

No, v každém případě by dnes prof. Zdeněk Nejedlý, známý propagátor jednotné školy, byl nadšený, jak to potomci pěkně realizují.

0 0
možnosti

Problém inkluzivní výuky je neuvěřitelně starý. Právě tak otázka sjednocení nadaných žáků do jedné skupiny se snahou jim pomoci stát se VĚDOMOSTNÍ ELITOU.

Otázka je, co je správnější. Je správnější dát šanci nadaným, aby se vyvíjeli rychleji a stali se vedoucí elitou---NEBO je správnější nadané a méně nadané žáky sloučit do jedné třídy, tak aby ti nadanější žáci pomáhali těm méně nadaným?

Velký problém to skutečně je. Ale jako vždy nám pomůže CUI BONO---komu to slouží.

Když lidé propagují sloučení žáků jak nadaných tak méně nadaných do jedné třídy, pak je jasné, že jejich děti jsou méně nadané a oni-rodiče těch méně nadaných-počítají s tím, že jejich méně nadaným ratolestem pomohou cizí. Tedy systém kukačka. Nechat si vychovat děti bez vlastního přičinění na úkor těch druhých.

Je ještě někdo, komu se tento systém hodí, a to je vládnoucí třída. Vládnoucí třída jsou lidé--jako Buzková, bývalá ministryně školství--a ti se snaží připravit pro své potomky extra výhodnou výchozí situaci. To spočívá ve výhodě ve vzdělání. Pakliže vládnoucí elita pošle své děti do drahých výběrových škol a zároveň zajistí, aby děti z možné konkurenční vrstvy obyvatelstva dostaly pokud možno o hodně nižší úroveň vzdělání tím, že jim dá do třídy méně nadané žáky, kde ti nadaní spotřebují část svého času na pomoc těm nenadaným, místo aby studovaly samy a staly se lepšími.

Takže jde o to, jaké jsou vaše děti. Jestliže si vy, rodiče myslíte, že vaše děti jsou geneticky a vaší výchovou spíše znevýhodněné, pak zcela určitě budete propagovat INKLUZIVNÍ školství. Pakliže jste v české a i jiné vládnoucí třídě, pak budete zastávat stejný názor. A protože většina je vždy méně nadaná než velmi malá nadaná špička, má vládnoucí třída velmi jednoduchou pozici, protože většina rodičů bude chtít, aby jejich ratolesti dostali bezplatnou pomoc od dětí konkurenčních rodičů.

I tento případ je ukázkou toho,jak vládnoucí třída ovlivňuje vývoj národa směrem k nízkému průměru. A důvody jsou jasné.

2 0
možnosti

Váš přístup se mi jeví, jako by někdo měl ty děti a jejich rodiče každodenně připravovat a vést, než vstoupí do školy. V každé generaci se vyskytovaly i děti s nějakými nedostatky, dnešní učitelé to však stavějí tak, že oni chtějí kvalitní "materiál" a pokud ho nemají, jsou přinejmenším bezradní, mají různé požadavky a zapomínají učit

0 0
možnosti
Foto

Děkuji za reakci. Děti jsou různé, i jejich rodiče a je to tak v pořádku. Zpochybňuji snahu učitelů i systému vzdělávat ty, kteří o učení ve škole nestojí.

0 0
možnosti

J78i46ř39í 37P63l21í15v32a

29. 4. 2015 13:37

Vytvořit dobrovolné školy. Zrušit povinnou školní docházku. Viz Peter Gray a jeho systém.

0 0
možnosti
Foto

Děkuji za reakci i za tip. Školy víceméně dobrovolného charakteru vznikají různě po světě a díky nim můžeme srovnávat, debatovat, inspirovat se. I když k takové revoluci u nás asi jen tak nedojde.

0 0
možnosti

Mi prijde, ze vinit stat v pripadech, o kterych mluvite, je stejne jako vinit zenu, kterou nekdo v parku znasilnil, za to, ze mela na sobe minisukni.

0 0
možnosti
  • Počet článků 21
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2632x
Máma 4 dětí vstřebávající život v severočeské pidiobci obklopené nádhernou krajinou bývalých Sudet.

 

Seznam rubrik